Manşetler

Apple iOS 5 Beta 5 sürümünü yayınladı

Apple, eylül ayında beklenen iOS 5 için yeni bir beta sürümü daha yayınladı. Kablosuz bağlantı üzerinden alınabilen beta 5 güncellemesinin yüklenebilmesi için cihazın güncellemeden önce silinmesi gerekiyor ki, bu durum biraz can sıkıcı olabilir. Tabii, bu beta sürümü sadece yazılım geliştiricileri için çıktığından, bu can sıkıcılık sadece kısıtlı bir kitleyi ilgilendiriyor demektir.

Öte yandan, Apple iTunes 10.5 beta 5 ve Apple TV beta 4 güncellemelerini de yayınladı. BGR’nin ilk izlenimlerine göre fotoğraf galerisindeki bir fotoğraf MMS veya iMessage üzerinden gönderim amacıyla doğrudan Mesajlar uygulamasına gönderilebiliyor. Buna ek olarak fotoğraf galerisine eklenen bir kamera tuşu sayesinde fotoğraf görüntüledikten sonra kamera uygulamasına kolaylıkla geri dönülebiliyor. Öte yandan, birçok kullanıcı tarafından rezalet olarak nitelendirilen otomatik tamamlama algoritması da onarılmış görünüyor. Beta 5 ile birlikte gelen tüm değişikliklerin listesine aşağıdaki birinci bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu arada, Karthikk.net adlı bir site birçok kayıtlı iOS yazılımcısının Apple’dan, iOS 5 beta yükleme haklarını başkalarına sattıkları nedeniyle kapatılacağına ve hesaplarıyla ilişkilendirilmiş UDID parametrelerinin devredışı bırakılacağına dair bildirim aldıklarını iddia etti. Bu, söz konusu UDID bilgisine sahip olan ve iOS 5 beta ile çalışan cihazların kullanılamaz hâle geleceği anlamını taşıyordu. Bu durumda cihazın başlangıç kurulum moduna gireceğini, kullanıcıdan WiFi bağlantısı kurmak için izin isteyeceğini, ancak bundan sonra hiçbir şeyin olmayacağı belirtilmişti.

Ne var ki, aralarında TUAW ve 9to5Mac’in de bulunduğu siteler bu haberin yanlış olduğuna inanıyor. Sitelerin iddiasına göre Karthikk.net kredibilitesi yüksek ve hatta çok da bilinen bir site değil. Bunun yanı sıra tarihi geçmiş iOS 5 beta 1 ve beta 2 güncellemesini hâla kullanmış olanlar bu sorunla karşılaşmış olabilirler. iOS 5 beta’nın en güncel sürümünü kullananlar için bir sorun olmadığı belirtiliyor.

İlgili – BGR [Google Çeviriyle]
İlgili – TUAW
İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER