Teknoloji

Apple iOS 5.1’in ilk beta sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS 5.1’in yazılım geliştiricilerine özel ilk beta sürümünü yayınladı. Geçtiğimiz ayın başlarında yayınlanan iOS 5 güncellemesinin ardından bu ayın başında kullanıcılardan gelen zayıf pil performansına sorun olması amaçlanan iOS 5.0.1 fark güncellemesi Wi-Fi üzerinden de güncelleme imkânıyla birlikte yayınlanmıştı. iOS 5.1’in iPhone 4S ile birlikte gelen sesli asistan Siri’ye yönelik güncellemeler barındıracağı söyleniyor. Örneğin Bluetooth veya Wi-Fi gibi işlevleri sesli komutla açıp kapatmak mümkün olacak.

Sürüm notlarına bakıldığında yeni işlevlerle ilgili herhangi detaylı bir bilginin verilmediği görülüyor. Ancak kodların içinde yer alan “iPad 2,4” kodu çeşitli spekülasyonları beraberinde getirecek gibi görünüyor. Aslında bu söylentiler genellikle ABD odaklı. ABD’de iPhone 4S’i satmaya başlayan Sprint’in müşterilerine 3G uyumlu iPad 2 satacağı, bu özel ürünün de kodlarda iPad 2,4 koduyla anıldığı belirtiliyor. Büyük ihtimalle bu, Türkiye’deki 3G şebekesiyle uyumlu çalışmayan bir iPad 2 olacaktır.

Apple’ın iOS 5.1’i yayınlamadan önce iOS 5.0.2 güncellemesini yayınlayacağı, böylelikle iOS 5.0.1 yayınlandıktan sonra dile getirilmeye devam eden pil performansıyla ilgili daha geniş bir çözüm sunacağı düşünülüyordu. Ancak iOS 5.1 beta sürümünün yayınlanması şirketin odağını bu güncellemeye kaydırdığı ve 5.0.1 gibi ufak bir yama yayınlamayacağına dair bir izlenim doğurdu. Apple bir yazılım güncellemesini yayınlamadan önce 2-3 tane geliştiricilere özel beta sürümü yayınlıyor, bu süreçte farkedilecek hataların çözülmesini sağlıyor. Herşey tamamlandıktan sonra da güncelleme tüm iOS cihaz kullanıcılarına dağıtılıyor. Bu durumda iOS 5.1’in son kullanıcılar için yayınlanmasına birkaç hafta var demektir.

İlgili – CNET
İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER