Manşetler

Apple iOS 5.0 ve MobileMe yeniliklerini nisan ayı başında tanıtabilir

Apple’ın geçen hafta düzenlediği iPad 2 tanıtım etkinliğinde iOS 5.0 ile tanışmak kısmet olmadı. Şirketin mobil platformunun gelecek nesil sürümüyle ilgili detayları ne zaman paylaşacağı merak edilirken Alman Macerkopf sitesi tarih tahmininde bulundu. Sitenin kaynağına göre iOS 5.0’ın ön gösterimi nisan başında düzenlenecek bir etkinlikle yapılacak, ayrıca MobileMe’nin yenilenmiş hâli de iOS 5.0 ile birlikte görücüye çıkacak.

Apple’ın iOS 4.0’ın ön gösterimini Nisan 2010 başında yaptığını düşünecek olursak, iOS 5.0 için de benzer bir takvimin işleyeceğini düşünebiliriz. MobileMe güncellemesinin yapılacağı da birkaç aydır konuşuluyordu. Apple’ın yeni MobileMe servisiyle birlikte bulut tabanlı depolama desteğini ve sosyal ağlara odaklanmış çeşitli işlevleri sunması bekleniyor.

Apple’ın mobil alanda en büyük rakibi olan Google’ın Android’in bir sonraki sürümü için ayrıntıları 10 Mayıs 2011 tarihinde düzenleyeceği Google I/O etkinliğinde açıklaması bekleniyor. Bu anlamda Apple, Google’dan bir ay daha önde olacak gibi görünüyor.

iOS 5.0 ile birlikte gelecek iyileştirmeler arasında bilgilendirme sisteminin olduğu dile getiriliyor.

İlgili – Macerkopf
İlgili – TechTree

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER