Teknoloji

Apple iOS 5.0.1’in yeni versiyonuyla birlikte dosya sistemine erişim açtı, Siri denemelerini kolaylaştırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00024

Apple’ın iPhone 4S için yayınladığı yeni bir iOS 5.0.1 bellenimi temel dosya sistemi için erişilebilir bir şifreleme anahtarı barındırma niteliğine de sahip. Yani, cihazın temel dosya sistemine PC üzerinden erişmek mümkün oluyor. MuscleNerd rumuzlu iOS korsanı tarafından Twitter üzerinden geçilen mesajda da Apple’ın iOS 5.0.1 güncellemesiyle birlikte, daha önce şifrelenmiş olan sistem dosyalarına erişim açarak Siri’yi çalıştırmayı yasal olarak mümkün hâle getirdiğini dile getirdi.

Daha önce görmüş olduğumuz Siri’yi başka iOS cihazlarında çalıştırma girişiminde iPhone 4S’e özel eşsiz bir tanımlayıcı anahtarın kullanılması gerekiyordu. Üstelik kullanılan bu anahtarın farkedilmemesi amacıyla her 24 saatte bir çevrime sokulması gerekiyordu. Eğer bir 4S kimliğini birden fazla cihazın kullandığı farkedilirse bu durumda Apple’ın söz konusu cihaza engel koyması ve sonuç olarak da bu çalıştırma girişiminin tamamen bozulması mümkündü.

Apple’ın bu tarz korsanlık girişimlerine kapıyı neden açtığı merak ediliyor, üstelik Siri’nin başka cihazlarda çalıştırılması konusunda tartışmalar bu kadar yoğunken. Bu son hamle gerçekten şaşırtıcı oldu, ancak belki de şirket korsan camiasının Siri’yle neler yapabileceğini görmek istedi ve bunun için gerekli ortamı sunma yolunu seçti.

İlgili – Cult of Mac
İlgili – Twitter (@MuscleNerd)

İLGİLİ HABERLER