Manşetler

Apple iOS 4 ile ilgili frekans problemini çözmek için yeni bir güncelleme mi yayınlayacak?

Apple’ın teknoloji destek forumlarına yolu düşen kullanıcıların bildirdiğine göre, iOS 4.0.1 yazılım güncellemesi en erken Pazartesi olmak üzere önümüzdeki hafta içinde yayınlanacak.

Söz konusu güncellemeyle birlikte iOS 4’ün temel bandın frekans kalibrasyonuyla ilgili sorununun çözülmesi bekleniyor. Apple’ın teknik destek forumundaki tartışmalara bakılırsa söz konusu problem frekanslar arası geçiş sırasında yaşanıyor. Gecikme düzgün bir şekilde kalibre edilmediği için bu durum cihazın işaret/gürültü oranı en iyi olan başka bir frekans bandına geçmesi yerine “Servis Yok” bildirimi yapmasına neden oluyor.

iOS 4 temel bandın hangi frekansları kullanacağının seçiminde bazı yenilikler sunuyor. Bu yeniliklerin söz konusu probleme yol açıyor olması mantıksız sayılmaz. iOS 4’ün bazı iPhone 3GS kullanıcılarında benzer problemlere yol açması da bu nedene bağlanabilir.

iOS 4’ün 21 Haziran’da çıktığını göz önünde bulundurursak, sadece bir hafta geçtikten sonra yeni bir yazılım güncelemesiyle kullanıcıların karşısına çıkmak Apple’ın normlarının biraz dışında. Ancak kullanıcıların artan şikayetleri karşısında bu güncelleme anlayışla karşılanabilir. Bakalım Pazartesi bu güncellemenin varlığını görecek miyiz?

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER