Teknoloji

Apple iOS 3.1.3 cihazlarındaki App Store hatasını giderdi

Apple, iOS 3.1.3 sürümüyle çalışan iPhone ve iPod touch sahiplerinin App Store’da düzgün bir şekilde gezinmesini ve doğrudan uygulama yüklemesini engelleyen hatayı giderdi. Kullanıcılar tarafından dile getirilenlere göre cihazlarda yüklü olan mevcut uygulamalar güncellenebiliyordu, ne var ki yeni uygulamalar indirilemiyordu. Apple’ın destek forumundaki yeni yazılara göre bu sorun Apple tarafından çözüldü.

Apple konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmadığı için sorunun esas kaynağı tam olarak bilinmiyor. Sunucu tarafında yapılan bir güncellemenin söz konusu probleme yol açtığı söylenmişti. Yaşanan bu sorun biraz daha uzasaydı, iOS 3.1.3 ile çalışan iPhone ve iPod touch sahipleri, bunlar genellikle birinci nesil iPhone ve iPod touch kullanıyor, App Store ekibinin yeni yıl tatilinden önceki dönemde gelen indirim kampanyalarından yararlanamayacaktı.

Meydana gelen bu sorun Apple’ın eski cihaz sahiplerine yeni iPhone veya iPod touch satın aldırmak için izlediği bir taktik şeklinde yorumlanmıştı. Sorun çözüme kavuştuğuna göre, demek ki Apple’ın derdi bu değilmiş.

İlgili – Apple Destek Forumu
İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER