Eğlence

Apple internet TV servisi için özel programlar ve filmler hazırlayacak

apple internet tv

Tıpkı Hulu ve Netflix gibi, Apple da iTunes müşterilerine orijinal içerikler sunmayı kendisine hedef olarak seçmiş gibi gözüküyor. İnternette dolaşan haberlere göre, Cupertino merkezli şirket söz konusu orijinal içeriklerin yapımcılığını üstlenebilecek stüdyolar ve prodüktörlerle görüşmelerini sürdürüyor. Orijinal içeriklerin eylül ayında faaliyete geçeceği iddia edilen Apple internet TV servisinde de kullanılması ihtimaller arasında sayılıyor.

The Street’te yer alan haberde, Apple’ın TV kanallarıyla internet TV servisi için gerçekleştirdiği lisanslama görüşmelerinde somut bir yere varamamasının ardından rotasını orijinal içeriklere çevirdiği belirtiliyor. Şirketin söz konusu içerikleri iTunes aracılığıyla da sunabileceği iddia ediliyor.

Apple adına görüşmeleri şirketin başkan yardımcısı Eddy Cue’nin yürüttüğü belirtilirken, iTunes’un içerikten sorumlu başkan yardımcısı Robert Kondrk’in de görüşme masasında olduğu söyleniyor. Şirketin orijinal bir içerikle başarıya ulaşmasının Apple TV satışlarına da olumlu bir etki yapacağı düşünülüyor.

Orijinal içerik formülü Netflix, Amazon ve Hulu için oldukça başarılı sonuçlar vermişti. Amazon “Mozart in the Jungle” ve “Transparent” gibi özel içerikleriyle ödül kazanmayı başarmıştı. House of Cards, Orange is the New Black ve Narcos gibi özel içerikler ise Netflix’in kullanıcı tabanını genişletmesinde önemli rol oynayan faktörler arasında değerlendiriliyor. Apple’ın televizyon kanallarıyla gerçekleştirdiği içerik lisanslama görüşmelerinin Cupertino merkezli şirket adına pek de istediği biçimde gitmediğine dair haberler uzun süredir konuşuluyor. Yaklaşım değişikliğinin Apple adına daha kârlı olması da muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER