Teknoloji

Apple internet TV servisi çalışmalarına ara vermiş olabilir

apple tv

apple internet tv

Apple internet TV servisine ilişkin dedikodular geçtiğimiz yıldan bu yana teknoloji dünyasında konuşuluyor. Servisin duyurusu için 2015’te muhtelif zamanlar ortaya atılmış, ancak bu iddialardan hiçbiri doğru çıkmamıştı. Dördüncü nesil Apple TV’nin çıkışıyla birlikte internet TV servisine dair çalışmaların da hızlanacağı düşünülse de, gelen son haberler işlerin pek de düşünüldüğü biçimde ilerlemediğini gösteriyor.

CNN Money’e konuşan Amerikan TV kanalı CBS’in CEO’su Les Moonves’in sözleri, Apple’ın internet TV servisine ilişkin çalışmalarına ara vermiş olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Moonves, Cupertino merkezli şirketin internet TV servisine ilişkin sık sık açıklamalarda bulunmasıyla da tanınıyor. CBS CEO’su, Apple ile bir süredir görüşmediklerini dile getirdi.

Söz konusu hareketsizlik CBS’e özgü bir durum da olabilir. Ancak CBS’in ABD’nin en çok izlenen televizyon kanalı olduğunu, dolayısıyla da Moonves’in Apple’ın görüşmesi gereken kişiler arasında yer aldığını unutmamak gerekiyor.

Moonves’in sözleri, Apple’ın içerik aramaktan tamamen vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Şirketin “müstakbel” çevrim içi servisi için orijinal içerikler peşinde olduğu ve bu yolla hayata geçtiği dönemde TV servisine ilgiyi artırmayı amaçladığı kulislerde konuşulanlar arasında bulunuyor. Ancak, sonuç ne olursa olsun, Apple’ın önünde uzun bir yol olduğunu belirtmek gerekiyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu Başkanı’nın talep ettiği değişikliklerin hayata geçmesi durumunda, her şirket bir ikame kablolu yayın kutusuyla TV yayını hizmeti sunabilecek. Bu durumda Apple, şimdi peşinden koştuğu anlaşmalara gerek kalmadan dilediğini gerçekleştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER