Eğlence

Apple internet TV servisi görüşmelerinin uzamasından ötürü mutsuz

apple tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple internet tv

Apple internet TV servisini hayata geçirmek için uzun süredir çalışmalar yapıyor. Söz konusu servisin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen WWDC konferansı esnasında tanıtılması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemiş ve şirket Sling TV ile türevlerine rakip olabilecek bir servisin duyurusunu yapamamıştı.

ESPN başkanı John Skipper’a göre, yaşanan gecikmede Apple’ın kanallar ve diğer içerik sağlayıcılarıyla anlaşmaya varamamış olması önemli bir rol oynuyor. The Wall Street Journal’a konuşan Skipper, ESPN olarak Apple ile görüştüklerini belirtti ve Cupertino merkezli şirketin programcılarla halen uzlaşamamış olmaktan dolayı mutsuz bir izlenim verdiğini sözlerine ekledi.

Apple’ın geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC konferansında internet TV servisini tanıtamamış olması da benzer iddiaları beraberinde getirmiş ve kanallarla lisans anlaşmasına varılamamış olmasının servisin çıkışını geciktiği belirtilmişti. Apple’ın servisi hayata geçirme konusundaki çalışmalarından vazgeçmediğinin altını çizen Skipper, ESPN olarak Cupertino merkezli şirketle çalışmaya devam ettiklerini ve görüşmelerin halen sürdüğünü dile getirdi.

Bir süre önce dördüncü nesliyle raflardaki yerini alan Apple TV de ESPN’in ilgi alanları arasında bulunuyor. Apple’ın belirgin şekilde avantajlı bir işletim sistemi ve muhteşem bir TV deneyimi sunduğunu söyleyen Skipper, Sling TV ile yaptıkları anlaşmanın bir benzerini yakında Apple TV için yapabileceklerinin de işaretini verdi. Skipper, Apple TV’nin abonelik satmak için muazzam bir yer olduğuna gönülden inandıklarını ve bu konuya büyük destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER