Teknoloji

Apple ilk haftasonu gerçekleşen rekor seviyedeki iPad satışından heyecan duyuyor

Apple’ın bizim zaman dilimimize göre öğleden sonra saatlerinde gerçekleştirilen telekonferans toplantısında CEO Tim Cook önümüzdeki döneme yönelik kâr payı dağıtımı ve yeniden hisse satın alımıyla ilgili planların detayları paylaştı. Bununla birlikte Apple’ın geçtiğimiz cuma günü on ülkede aynı anda satışa sunduğu yeni iPad’in ilk haftasonu performasıyla ilgili bazı sözler de edildi.

Apple CEO’su Tim Cook rekor niteliğinde bir haftasonunun geride kaldığını ve şirketin elde edilen sonuçtan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Şirket geçen yıl iPad 2 piyasaya çıktıktan sonraki ilk haftasonuna dair rakamları vermemişti, bu yıl da durum değişmedi. Yeni iPad’in ilk üç günde ne kadar sattığına dair bir rakam verilmedi. Ancak New York Beşinci Cadde’deki Apple Mağazasında ilk 12 saatte 13 bin yeni iPad’in satıldığını söylersek, performansın ne derecede olduğu konusunda herhalde bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Apple 2011’in ikinci çeyreğinde toplam 4.69 milyon iPad satmıştı. Buna birinci ve ikinci nesil iPad’ler dahildi. Analistler yalnız ilk haftada bir milyonun üzerinde iPad satıldığı tahmininde bulunmuştu. Birinci nesil iPad’in bu hedefe ulaşması 28 gün almıştı.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER