Teknoloji

Apple iCloud isimli sosyal ağın alan adını satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple icloudApple iCloud adına taşıyan bulut platformuna erişim konusunda insanların işini kolaylaştıracak adımlar atmaya devam ediyor. Bu adımlar arasında iCloud’un yaygın biçimde kullanılabilecek tüm alan adı uzantılarını ele geçirmek de bulunuyor. Şirket, bu plan çerçevesinde iCloud.net alan adını sahibi olan Çinli sosyal ağdan satın aldı.

iCloud.net, Apple’ın kontrolünde olmayan birkaç alan adından biriydi. AppleInsider sitesinde yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket bu alan adı için Çinli sosyal ağa 1.5 milyon dolar ödedi. Artık bir adresi olmayan sosyal ağ, 1 Mart itibarıyla faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. Sosyal ağ, faaliyetlerine 2011’de başlamıştı.

Apple’ın iCloud.net alan adını ne zaman satın aldığı ise bilinmiyor. Alan adı sahipliğinin kontrol edildiği bilgi sayfası who.is’in kayıtlarındaki değişikliğin 21 Şubat itibarıyla gerçekleştiği görülüyor. Bu da satış işleminin yeni gerçekleştiğini düşündürüyor.

Apple iCloud ile ilgili 170 alan adını elinde bulunduruyor

Apple’ın elinde hâli hazırda 170 alan adının bulunduğu belirtiliyor. Şirketin bu alan adları arasında en yüksek rakamı 2011’de iCloud.com için ödediği söyleniyor. Apple’ın İsveç merkezli Xcerion isimli şirkete 5.2 milyon dolar ödeyerek alan adının sahibi olduğu iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER