Manşetler

Apple iBooks 2’yi tanıttı, öğrenciler için yeni bir ders kitabı deneyimi geliyor

Apple, New York’ta düzenlemekte olduğu basın toplantısında eğitim dünyası için önemli bir yeniliği duyurdu. iBooks 2 kapsamında duyurulan bu yeni servisle birlikte öğrencilere yeni bir ders kitabı deneyimi sunulacak.

iBookstore altında açılacak bir ders kitabı kategorisi üzerinden sunulacak ders kitapları grafikler, interaktif veya üç boyutlu resimler, fotoğraflar, sayfalara gömülmüş videolar ve çoklu dokunmatik hareketlerle kontrol imkânı gibi niteliklere sahip olacak. Öğrenciler ders kitabındaki içerikler içinde arama yapma, yazıların üstünü çizme, not alma gibi imkânlara da sahip olacak. iBookstore altındaki Textbooks kategorisi üzerinde sunulacak kitapların fiyatları 14.99$ ve altında olacak. Apple’ın işbirliği yaptığı yayın evleri arasında Pearson, McGraw Hill, Houghton Migglin Harcourt var. Ders kitaplarının yüzde 90’ını bunlar sunacak.

Apple’ın bu yeni ders kitabı deneyimini görmek isteyenler, Türkiye’deki iPad sahipleri de dahil, iBookstore’a girip ücretsiz olarak sunulan “Life on Earth” elektronik ders kitabını indirebilirler. Ancak bunun öncesinde iBooks uygulamasını 2.0 sürümüyle güncellemeniz gerekiyor. Zaten iPad sizi güncelleme için yönlendiriyor. Apple’ın sunucuları ders kitaplarını indirip görmek isteyen meraklıların saldırısına uğramış gibi görünüyor. Bu nedenle indirme işlemi sırasında sorun yaşayabilirsiniz, bunu da belirtelim.

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER