Teknoloji

Apple-IBM işbirliğinden 3 yeni kurumsal iOS uygulaması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

advisor-alert-020315

Apple ve IBM, ”IBM MobileFirst for iOS” isimli işbirliği programı çerçevesinde geliştirilen üç yeni kurumsal uygulamayı görücüye çıkardı. Advisor Alerts, Passenger Care ve Dynamic Buy adını taşıyan üç iOS uygulaması, geçtiğimiz yıl duyurulan 10 uygulamalık orijinal sete katılırken; geçtiğimiz ay duyurulan Field Connect’in de hesaba katılmasıyla birlikte perakende, bankacılık ve ulaşımın da aralarında bulunduğu toplam sekiz sektöre hizmete veren uygulamaların sayısı 14’e yükseldi.

Hem iPhone hem de iPad versiyonları bulunan Advisor Alerts, bankacılık ve finans kategorisi altında yer alıyor. Varlık danışmanları için hazırlanan uygulama, müşteriler için piyasa bilgilerini gerçek zamanlı olarak takip etmeyi sağlıyor. Uygulamanın push bildirim desteği ise işlem onayları, takas problemleri, hesap vadesi, müşteri memnuniyetsizliği ve ilgili piyasa haberlerini kapsıyor.

passenger-care-020315

Seyahat ve ulaşım sektörüne yönelik bir uygulama olan Passenger Care ise havayollarının müşteri temsilcilerine müşterilerini kontrol etme ve onlara hızlıca yardımcı olma imkanını sunuyor.

dynamic-buy-020315

Dynamic Buy ise perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin trendler ve ürün performanslarındaki değişime anında tepki vermesini mümkün kılıyor.

field-connect-020315

Saha teknisyenleri için hazırlanan ve geçtiğimiz ay görücüye çıkan Field Connect uygulaması ise Apple ve IBM ortaklığından doğan ilk enerji ve hizmetler uygulaması olma özelliğini taşıyor. Uygulama sayesinde saha teknisyenleri konumlarına bağlı olarak dakika dakika detaylı bilgi alabiliyor.

IBM’den yapılan açıklamada Apple ile kurulan ortaklık çerçevesinde hazırlanan uygulamaların aralarında Air Canada, American Eagle Outfitters, Banorte, Boots UK, Citi ve Sprint’in de bulunduğu 50’den fazla şirket tarafından kullanıldığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER