Manşetler

Apple Healthbook uygulamasının kan analizi yapabileceği söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple’ın uzun süredir konuşulan egzersiz ve sağlık takip uygulaması Healthbook ile ilgili sızıntıların sayısı her geçen gün artıyor. Tasarım bakımından Passbook’u hatırlatan uygulamanın hareket, kandaki oksijen seviyesi ve kalp atış hızını analiz edebileceği öne sürülürken, hangi cihaz veya üçüncü taraf uygulamalarının veriyi kaynaklamak için kullanılacağı henüz bilinmiyor.

apple-healthbook-170314

Halihazırda geliştirme çalışmaları devam eden uygulamaya ait olduğu öne sürülen ekran görüntüleri 9to5Mac tarafından yayınlandı. Ekran görüntülerine bakıldığı zaman Healthbook’ta bilgileri kategoriye göre ön plana çıkaran kart temelli bir tasarımın kullanılacağı görülüyor. Kullanıcılar uygulamaya boy, gıda alımı, hareket ve uyku alışkanlığı gibi bilgilerini girebilecek. Kan analiz edebilme yeteneği de uygulamaya dair en ilginç iddialar arasında yer alıyor. Böylelikle kullanıcıların kan basıncı ve şeker seviyesi gibi bilgilere erişmesi mümkün olacak. Ancak uygulamanın kanla ilgili bu verilerin takibini gerçek zamanlı olarak nasıl gerçekleştireceği belirsizliğini koruyor.

9to5Mac’in haberinde şirketin patentini aldığı egzersiz takip kulaklığı gibi aksesuarları kullanabileceği belirtilirken, iWatch veya Jawbone Up gibi bileğe takılan aksesuarların da bu işlemde kullanabileceği söyleniyor. Uygulamanın Apple’ın iPhone 5s’te kullandığı M7 hareket işlemcisinden de yoğun biçimde faydalanabileceği düşünülüyor. Apple’ın iOS 8 tanıtımını gerçekleştireceği WWDC 14’te Healthbook uygulamasını da resmi olarak duyurması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER