Teknoloji

Apple, Google, Nokia ve Qualcomm InterDigital patentleri için savaşa hazırlanıyor

Google’ın Motorola için 12.5 milyar doları cebinde çıkarması ve bu mobil şirketin elindeki devasa patent portföyüne sahip olmasının ertesinde patent savaşları biraz daha kızışacak gibi görünüyor. Apple, Nokia ve Qualcomm’un bir kablosuz iletişim şirketi olan ve elinde kabace 8800 kablosuz teknoloji patenti barındıran InterDigital şirketi için teklif vermeye hazırlanıyor.

Büyük teknoloji şirketleri daha fazla patent için kavga ettikçe InterDigital için verilen tekliflerin daha da yükselmesi bekleniyor. Bu da InterDigital’in hisselerine olumlu yönde katkı yapıyor. Şirketin 3 milyar dolar olarak belirlenen piyasa değeri yüzde 12.2’lik bir artış göstermiş durumda. Gelecek hafta düzenlenmesi beklenen açık arttırma ABD’de İşçi Günü olarak kutlanan 5 Eylül tarihinin sonrasına ertelendi. Bu da açık arttırmaya katılacak tarafların hazırlıkları için daha fazla zamanı mümkün kılmış oldu.

Her ne kadar Google Motorola’yı 12.5 milyar dolark karşılığında satın almış olsa da, InterDigital açık arttırmasından da çekilmiş görünmüyor. Google, Nortel’in elinde bulunan 6500 kadar kablosuz teknoloji patentini de Microsoft ve Apple gibi rakiplere kaptırmıştı, ancak Motorola anlaşmasıyla birlikte elde edeceği 7500 patent ile birlikte 17 binin üzerinde mobil teknoloji patenti elde etmiş olacak. Bakalım, Google patent konusundaki açgözlü tavrını sürdürüp InterDigital içinde savaşacak mı?

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER