Teknoloji

Apple, Google, Intel ve Adobe çalışan transferi davasında uzlaşmayı kabul etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

steve-jobs-eric-schmidt-140115

Silikon Vadisi’nin büyük şirketleri Apple, Google, Intel ve Adobe’nin birbirlerinin çalışanlarını transfer etmeme konusunda bir anlaşmaya vardığı iddia edilmiş ve dört şirket arasındaki söz konusu anlaşma iş imkanlarını kısıtladığı gerekçesiyle teknoloji sektöründeki çalışanlar tarafından mahkemeye taşınmıştı. Dört yıldır devam eden davada Apple, Google, Intel ve Adobe ile davacılar arasında nihayet uzlaşma sağlandı.

Davanın hakimi Lucy Koh, dört büyük şirketin geçtiğimiz yıl sunduğu 324.5 milyon dolarlık uzlaşma teklifini bir davacıdan gelen itiraz üzerine reddetmişti. Koh söz konusu rakamın çalışanların ekonomik kayıplarını telafi etme konusunda yeterli olmayacağını belirtmişti. Davada Silikon Vadisi’nin üst düzey yöneticileri arasındaki e-posta mesajlarının da delil olarak kullanılması işleri biraz daha kızıştırmıştı. Söz konusu e-postalarda eski Apple CEO’su Steve Jobs, Google’dan Eric Schmidt’e Apple çalışanlarını ayartmaktan vazgeçmelerini söylerken, eski Intel CEO’su Paul Otellini de birbirlerinin çalışanlarını transfer etmeme konusunda Eric Schmidt ile el sıkıştıklarını belirtiyor.

Davacılar ve dört büyük arasındaki uzlaşmanın bedeli açıklanmazken, geçtiğimiz yıla ait mahkeme dokümanlarına bakıldığında hakim Koh’un 380 milyon doların altında bir miktarı kabul etmeyeceği görülüyor. Davalı şirketlerden konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, Reuters’in haberinde anlaşmaya dair detaylı bilgiler içeren bir mahkeme açıklamasının kısa süre içinde yayınlanacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER