Teknoloji

Apple ve Google’ın da dahil olduğu çalışan transferi davasındaki uzlaşma bedeli mahkeme tarafından onaylandı

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-bina-logo

Aralarında Apple, Google, Intel ve Adobe’nin de bulunduğu önemli Silikon Vadisi şirketleri işe alım sırasında uyguladıkları bazı kriterler nedeniyle dava edilmiş, geçtiğimiz ocak ayında ise şirketler ve davacılar arasında anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Tarafların 415 milyon dolar karşılığında vardığı anlaşma, davanın hakimi Lucy Koh tarafından da onaylandı. Koh geçtiğimiz ağustos ayında varılan ve şirketlerin davacılara 324 milyon dolar ödemesine hükmeden uzlaşmayı, bedeli az bularak geri çevirmişti.

Koh, ilk uzlaşma teklifini onaylamamasının ardından yaptığı açıklamada ortada şirketler tarafından kurulan bir kumpasın olduğuna dair yeterince delil bulunduğunu belirtmiş ve 380 milyon doların altında bir uzlaşma bedelini onaylamayacağını açıkça ifade etmişti. Davaya ilişkin nihai kararın açıklanacağı 9 Haziran öncesi tarafların önünde son görüşlerini bildirmek için üç aylık bir süre bulunuyor.

Silikon Vadisi’nin önemli şirketlerinin birbirlerinin eski çalışanlarını işe almama konusunda uyguladığı politikalar nedeniyle zarara uğradıklarını öne süren teknoloji sektörü profesyonelleri, zararlarının karşılanması için haklarını mahkeme salonunda aramaya karar vermişlerdi.

İLGİLİ HABERLER