Teknoloji

Apple gizlilik uzmanı Jonathan Zdziarski’yi işe aldı

apple gizlilikiOS’in güvenliğine ve gizliliğine ilişkin haberleri yakından takip edenler için Jonathan Zdziarski ismi kulağa çok yabancı gelmeyecektir. Analizleri her zaman isabetli olmasa da; Zdziarski, Apple ürünlerindeki açıkları bulması ve açıkları detaylı biçimde incelemesiyle adından söz ettirmeyi başarmıştı. Apple gizlilik uzmanının yeteneklerinden etkilenmişe benziyor. Zdziarski bir açıklama yaparak Apple Güvenlik Mühendisliği ve Mimari ekibine katıldığını duyurdu.

Zdziarski’nin ekipte nasıl bir görev üstleneceği henüz bilinmiyor. Bunun ahlaki açıdan doğru bir hamle olduğuna inandığını söyleyen Zdziarski, kendisiyle aynı değerleri paylaşan bir ekiple birlikte gizliliği savunacağını belirtti.

Apple’ın transfer hamlesine şüpheci bir açıdan yaklaşmak çok da zor değil. Cupertino merkezli şirketin Zdziarski’yi keşiflerini gizli tutmak veya yüksek profilli bir isimle güvenlik ekibine ekstra itibar katmayı amaçladığı ihtimalleri akıllara geliyor.

Apple gizlilik konusunda ipleri daha sıkı tutacak gibi görünüyor

Bu ihtimallerin doğru olsa bile, bu durum Zdziarski’nin Apple’a katılmasının önemini azaltmıyor. Cupertino merkezli şirket böylelikle gizliliğe hem ilkesel olarak hem de bir satış noktası olarak daha fazla önem vereceğini gösteriyor. iOS cihazlarının gelecekte uzmanlar tarafından bile zorlukla kırılması şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER