Teknoloji

Apple gelecekte yakıt hücre piliyle çalışacak MacBook’ların yolunu yapıyor

ABD Patent ve Marka Ofisi’ndeki iki Apple patent başvurusu daha ortaya çıktı. Bu patent başvurularına göre Apple geleceğin MacBook’larında veya diğer bilişim cihazlarında yakıt hücre teknolojisini kullanmayı düşünüyor. Yakıt hücrelerinin kullanımı sayesinde mevcut bataryalı cihazlara göre çok daha küçük ve hafif tasarımları gerçeğe dönüştürmek mümkün olacak.

AppleInsider sitesinin elde ettiği bilgilere göre ortaya çıkan patentler “Taşınabilir Bilişim Cihazının Çalıştırılması için Yakıt Hücre Sistemleri” ve “Taşınabilir Bilişim Cihazına Birleştirilmiş Yakıt Hücre Sistemi” başlıklarını taşıyor. Açıklama kısmında yenilenebilir enerji kaynaklarına dair farkındalık ve talebe atıfta bulunuluyor, ayrıca hidrojen yakıt piliyle çalışan MacBook gibi bir cihazın pili yeniden doldurulmadan önce günler ve hatta haftalar boyunca çalışabileceği dile getiriliyor.

Ne var ki, makul seviyede mâliyete sahip ve taşınabilir formda bir hidrojen yakıt hücre sistemi üretmek zorlu bir süreç gibi görünüyor. Ancak zaman ilerledikçe bu konuda adımlar atıldıkça gelecekteki dizüstü bilgisayarlarımızda veya diğer taşınabilir cihazlarımızda bu teknolojiyi görmek olasılık dahilinde.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER