Teknoloji

Apple gelecek nesil iPad’de yeni bir LED arkadan aydınlatma teknolojisi kullanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9867

Apple’ın gelecek nesil iPad’iyle ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya çoktan başladı bile. Cihazın ne zaman çıkacağına dair çeşitli söylentiler ortada dolaşıyor. 2012’nin birinci, ikinci ve üçüncü yılına dair çeşitli söylentiler var. Bunun yanı sıra iPad 3’ün taşıyacağı muhtemel donanımlar konusunda da söylentiler mevcut. Bunlardan bir tanesini çoğu zaman olduğu gibi DigiTimes dile getiriyor.

DigiTimes’ın Tayvan’daki arkadan aydınlatmalı ekran pazarındaki kaynaklarından aldığı bilgilere göre Apple gelecek nesil iPad’inin LED arkadan aydınlatma birimlerinde değişiklik yapmayı planlıyor. Apple’ın iPhone 4 ve iPhone 4S cihazlarında yer alan yüksek çözünürlüklü ve piksel yoğunluklu Retina Ekranı iPad’lere de er ya da geç getireceği tahmin ediliyor. iPad’in ekran büyüklüğü göz önüne alındığında Retina seviyesindeki bir kalite için 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe ihtiyaç var, ki bu da oldukça yüksek. Şu anda kullanımda olan tek çubuklu tasarıma sahip arkadan aydınlatma teknolojisi daha yüksek çözünürlüklü ekranlar için yeterli olmuyor. Bu nedenle Apple’ın üzerinde bir çift LED yonga taşıyan yeni bir tek çubuk tasarımı kullanacağı iddia ediliyor.

Düşünülen tek çözümün bu olmadığı da belirtiliyor. Diğer çözümler arasında yeni bir çift ışıklı çubuk sistemi de bulunuyor. Apple’ın bu çözüme de yönelebileceği söyleniyor. Çünkü bu yöntem hem daha iyi parlaklık sunuyor. Ayrıca geçmişte çift çubuklu tasarımların önünü tıkayan batarya tüketimi gibi sorunlar da çözülmüş durumda.

Apple her zaman olduğu gibi bu dedikodu hakkında da herhangi bir yorumda bulunmadı.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER