Teknoloji

Apple Front Row multimedya arayüzüne OS X Lion’da yer vermiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple OS X Lion’ın çıkışıyla birlikte Mac bilgisayarlarında yer alan Front Row’u emekli etti. 2005 Ekim ayında, Microsoft’un Windows Media Center sürümüne cevap olarak çıkarılan Front Row, Macworld’ün dikkat çektiğine göre artık OS X Lion’da yer almıyor. Site, Lion’da cmd + esc tuşlarına basmanın alışılmış Front Row arayüzünü getirmediğini belirtti.

Front Row’un gidişi, Apple’ın dijital medya işlevlerinde kapsamlı bir yapılandırmaya gittiği şeklinde yorumlanabilir. OS X Lion’da ağ üzerinden içerik akışı, bulut ve iTunes ekosistemi ön planda gibi görünüyor. Çok yakında çıkacak iCloud ve iOS 5 ile birlikte bu alandaki yeniliklerin etkisini daha fazla hissedeceğiz. Aslına bakarsanız, birçok Mac kullanıcısının Front Row’u kullandığını düşünmüyoruz, hatta varlığından bile haberdar olduklarını söylemek zor. Üstelik Apple Remote adı verilen uzaktan kumanda da son 2-3 yıldır dizüstü veya masaüstü bilgisayar kutularında çıkmıyor.

Front Row’un gidişi, amaçları arasında oturma odasına girmek de olan Mac mini için bir handikap olabilir. Medya merkezi arayüzünün olmaması TV dostu bir arayüzün eksikliği anlamına gelecektir. Ancak hâli hazırda Front Row’dan daha iyi işlediği söylenen çeşitli üçüncü parti uygulamalar bulunuyor, yani bu alanda da fazla bir eksiklik hissedilmeyecektir.

Her ne kadar, Apple Front Row desteğini Lion’dan kaldırmış olsa da, Apple Destek Forumu’nun “radiv78” rumuzlu kullanıcısı, aşağıdaki dosyaları Snow Leopard Mac’ten OS X Lion ile çalışan Mac’e aktarmanın Front Row’u geri getireceğini iddia etti:

/System/Library/CoreServices/Front Row.app
/System/Library/PrivateFrameworks/BackRow.framework
/System/Library/PrivateFrameworks/iPhotoAccess.framework
/System/Library/LaunchAgents/com.apple.RemoteUI.plist
/Applications/Front Row.app

Apple’ın yeni işletim sistemiyle ilgili ayrıntıları merak ediyorsanız, hazırlamış olduğumuz OS X Lion İncelemesi bu konuda sizin için yardımcı olacaktır.

İlgili – MacWorld

İLGİLİ HABERLER