Teknoloji

Apple flaş bellek üreticisi Anobit’i satın aldı

Apple, İsrailli SSD üreticisi Anobit’i satın aldı. Anobit’in ürünleri hâlihazırda iPhone, iPad ve MacBook Air’da yer alıyordu. Satın alma işleminin 500 milyon ABD doları karşılığında gerçekleştiği İsrail’de yayınlanan Calcalist gazetesi tarafından iddia edildi. Bu arada İsrail Başbakanlığı da Twitter hesabı üzerinden Apple’a bir hoşgeldin mesajı gönderdi ve ülkelerinde gerçekleştirdiği ilk satın almadan dolayı onları kutladı.

Apple Anobit’in teknolojisini mobil cihazlarının gelecek sürümlerinde de kullanacak. Herhalde bu şirkete sahip olunmasıyla birlikte flaş yonga teknolojisinin maliyeti onlar için çok daha az olacaktır. Bu arada belki de daha yüksek kapasiteli modeller de görebiliriz, örneğin 128 GB’lık iPhone ve iPad modelleri gibi, her ne kadar Apple’ın iCloud ile birlikte cihazların yerel depolama alanını daha fazla arttırmama ihtimâli bulunduğunu kabul etsek de.

Aslında ne Apple ne de Anobit bu satın alma işlemini henüz doğrulamadı, ancak İsrail yönetiminin en tepesinden gelen bu açık işaretten sonra her ikisi de yalanlamaya kalkmaz.

İlgili – Twitter (@israelipm)
İlgili – Computer World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER