Teknoloji

Apple FBI ile kozlarını ABD Kongresi önünde paylaşacak

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple fbi

Apple’ın baş hukuk müşaviri Bruce Sewell, şirketinin şifreleme davasındaki duruşunu 1 Martta ABD Temsilciler Meclisi Hukuk Komitesi’ne anlatacak. Sewell’a New York Bölge Savcısı Vance Cyrus ve şifreleme uzmanı Susan Landau da eşlik edecek. FBI direktörü James Comey ise ayrı bir panelde ABD Kongresi’nin karşısına çıkacak. “Şifreleme Gerginliği: Amerikanların Gizlilik ve Güvenlikleri Arasında Denge Kurmak” adını taşıyan oturum, Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak.

Apple FBI gerginliğinde ne olup bittiği konusunda daha fazla bilgiye sahip olmayı ve her iki şirketin de fikirlerini duymayı isteyen ABD Temsilciler Meclisi Hukuk Komitesi üyelerinin çağrısıyla gerçekleşecek olan oturumun sürecin bundan sonra alacağı şeklin belirlenmesinde önemli bir rol oynaması muhtemel gözüküyor.

FBI’ın mahkeme aracılığıyla yönelttiği San Bernardino saldırısı zanlısının iPhone’unun güvenlik önlemlerini kaldırma talebine karşı çıkan Apple, mahkemeye resmi itirazını sunmadan önce CEO’su Tim Cook’un imzasıyla iki mektup yayınlamış ve duruşunu kamuoyuna anlatmaya çalışmıştı. Apple, süreçte nihai kararı mahkemenin değil, ABD Kongresi’nin vermesini istediğini de açıkça belirtmişti.

Apple bu konuda kararı ABD Kongresi’ne bırakmak isterken, FBI’ın talebine olumlu yanıt vermesi durumunda başka devletlerin de aynı taleplerle kapısını çalabileceğine yönelik endişesinin altını çizmişti. Ancak Cupertino merkezli şirketin dikkat çektiği bu tehlike, Amerikan kamuoyu nezdinde henüz pek etki yaratmışa benzemiyor. Gerçekleştirilen son anketler, ABD halkının çoğunluğunun yaşananlarda FBI’dan yana taraf olduğunu ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER