Teknoloji

Apple Ericsson ile patent anlaşmazlığını çözmek için uzlaştı

apple covid-19 satın alma

apple ericsson

Apple ile mobil iletişim sektörünün öncülerinden Ericsson arasında uzun süredir devam eden patent anlaşmazlığı, nihayet çözüme kavuşmuş gibi gözüküyor. İsveçli şirketten yapılan açıklamada, 2G, 3G ve 4G/LTE patentlerinin lisanslanması için anlaşmaya varıldığı belirtildi. Apple’ın patentli Ericsson teknolojisi için ödeyeceği miktar açıklanmasa da, Reuters bir İskandinav bankasının müşterilerine gönderdiği yatırım notunu paylaştı.

Yatırım bankası ABG Sundal Collier’a göre, Apple Ericsson patentleri için satılan iPhone ve iPad’lerden yüzde 0.5 oranında pay verecek.

İki şirket arasındaki anlaşmazlık 2012’den bu yana devam ediyor. Apple, geçtiğimiz ocak ayında Ericsson’u mahkemeye vermiş ve İsveçli şirketin lisanslar için çok yüksek ücret talep ettiğini öne sürmüştü. Cupertino merkezli şirketin davasına Ericsson da başka bir davayla karşılık vermişti.

Ericsson, geçtiğimiz şubat ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na ülkedeki iPhone satışlarının durdurulması için başvurda bulunmuş ve işleri biraz daha kızıştırmıştı. Komisyon, Ericsson’un talebi doğrultusunda bir inceleme yapmayı kabul etmiş, ancak yasağı uygulamaya geçirmemişti. Ericsson Apple’ı Avrupa’da da dava etmiş olsa da, iki şirketin uzlaşmaya varmasıyla birlikte bu sürecin de sona ermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER