Teknoloji

Apple elektronik kitap hazırlama araçları mı tanıtacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’un bu perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısında tanıtacağı yenilikle eğitim camiasında çığır açması bekleniyor. Her ne kadar şirket planları konusunda ağzı sıkı şekilde kalmayı sürdürse de, dışarıdan gözleyenler şirketin okul kitaplarını iPad’e optimize etmeyi sağlayacak ve böylelikle öğrencilerin içerikle etkileşim kurmasını sağlayacak yeni bir yöntem tanıtacağını düşünüyor. Wall Street Journal’ın dikkat çektiğine göre Apple, McGraw-Hill adlı yayıneviyle geçtiğimiz haziran ayından beri perşembe günü duyuracağı yeniliğin üzerinde çalışıyor.

Ars Technica sitesinin kaynakları ise Apple’ın etkileşimli elektronik kitaplar oluşturma ve mevcut iBooks platformunu kullanarak bunları dağıtma fırsatı sunacak. Projenin geçtiğimiz ekim ayında iPhone 4S ile çıkacağı, ancak Steve Jobs’un ölümü nedeniyle ertelendiği de konuşuluyor. Walter Isaacson’ın kaleme aldığı Steve Jobs biyografisinde, Apple’ın kurucusunun okul kitaplarıyla ilgili görüşleri de yer alıyordu. O’na göre ABD’de yıllık 8 milyar dolarlık bir iş boşa gidiyor. Jobs’un bu projede birkaç yıldır kişisel olarak yer aldığı söyleniyor, görünen o ki, eski CEO Walter Isaacson’a bu planlar hakkında pek fazla yazma izni vermedi.

Apple’ın geçtiğimiz hafta davetiyelerini gönderdiği basın toplantısı “Büyük Elma’daki eğitim duyurumuzda bize katılın” davetiyle duyuruldu. Söz konusu etkinlik önümüzdeki perşembe günü Solomon R. Guggenheim Müzesi’nde gerçekleşecek.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – Ars Technica

İLGİLİ HABERLER