Eğlence

Apple DRM davasının reddini talep etti

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın dijital haklar yönetimi (DRM) uygulamaları, şirketin bir grup davasıyla karşı karşıya kalmasına sebep olmuştu. Davanın duruşmaları devam ederken, Cupertino merkezli şirket davanın reddini talep ederek herkesi şaşırttı. Ancak şaşırtıcı olan talebin kendisinden ziyade, talebin gerekçesi. Apple davacıların ”doğru iPod’ları almadıkları” iddiasıyla davanın düşmesini istiyor.

Hafta içinde mahkemeye başvuran Apple, davacılardan Marianna Rosen ve Melanie Wilson’ın davaya konu olan zaman aralığı içinde bir iPod almadıklarını belirtti. Bu başvurunun ardından davanın hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, jüri heyetine şu anda davada bir davacı bulunmadığını ve bunun bir problem olduğunu ifade etti.

Bu başvurunun ardından Melanie Wilson davadan çekildi. Wilson’ın çekilmesiyle birlikte üç davacıyla başlayan süreçte tek davacı olarak Marianna Rosen kaldı. Rosen’ın sahibi olduğunu belirttiği iPod’un belirlenen zaman aralığının dışında kaldığı seri numarası sayesinde kanıtlanırken, avukatlar tarafından mahkemeye sunulan ve Rosen’a ait olduğu iddia edilen ikinci iPod’un da Rosen’ın eşine ait hukuk firmasına kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Apple avukatları bu gerekçeyle davanın düşmesini talep ederken, davacının avukatları Apple’ın uyguladığı DRM yöntemlerinden etkilenen 8 milyon kişi için 350 milyon dolar tazminat istemeyi sürdürüyor. Hakim Rogers’ın davanın akıbetine ilişkin kararı önümüzdeki hafta vermesi bekleniyor

İLGİLİ HABERLER