Teknoloji

Apple Digital Crown’ı iPhone ve iPad’de kullanabilir

apple digital crownApple Digital Crown adını verdiği bileşen ile Apple Watch’ta arayüzde gezinmeyi kolaylaştırmıştı. Yakınlaştırma ve uzaklaştırma için kullanılan bileşen, Siri aktivasyonu ve bazı uygulamaları çalıştırma gibi görevleri de yerine getiriyor. Görünen o ki, Cupertino merkezli şirket Digital Crown’ı başka ürünlerinde de kullanmak için çeşitli deneyler yapıyor.

Apple’ın geçtiğimiz yaz Digital Crown’ın iPhone ve iPad’de kullanımını mümkün kılacak bir teknoloji için patent başvurusu gerçekleştirmişti. Şirket, son olarak da Digital Crown’ın söz konusu ürünlerde kullanımının getirdiği avantajları anlattığı patentler için başvuruda bulundu.

Söz konusu patentlerden birinde, Digital Crown’ın arayüz küpüyle birlikte çalışabildiği görülüyor. Digital Crown, küpü döndürecek ve kullanıcılara küpün her tarafında yazanları okuma imkanı verecek.

Apple Digital Crown dokunsal geri bildirim özelliği kazanabilir

Yeni patent başvurularında Apple’ın Digital Crown’a dokunsal geri bildirim özelliği kazandırabileceği de görülüyor. Böylelikle kullanıcılar ve cihazları arasındaki etkileşim için yeni bir yol daha sunulmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER