Teknoloji

Apple’ın çok kültürlü his simgeleri ortaya çıktı

apple-emoji-240215

Apple bu ayın ilk günlerinde yazılımcılara OS X 10.10.3 ve iOS 8.3’ün beta sürümlerini dağıtmaya başlamıştı. Şirket yeni işletim sistemlerinde daha fazla emoji (his simgesi) kullanma sözü vermiş ve yeni his simgelerinde çok kültürlülüğe daha fazla önem vereceğini açıklamıştı. Apple’ın yeni his simgelerinin nasıl gözükeceği de nihayet ortaya çıktı.

OS X 10.10.3 ve iOS 8.3’ün ikinci beta sürümlerinin dağıtımına başlayan Apple’ın yeniden tasarlanan his simgesi klavyesi, kullanıcılara seçtikleri simgenin deri rengini değiştirme imkanı veriyor. Kullanıcılar seçtikleri his simgesinin üstüne parmaklarını basılı tuttukları zaman diğer renk seçeneklerini görebilecek. MacRumors’un haberine göre, aile his simgeleri kategorisinde eşcinsel çiftler ve çocuksuz çiftler için hazırlanmış simgeleri görmek de mümkün olacak.

Apple’ın his simgesi kütüphanesinde yaptığı değişiklikler sadece renk veya aile yapısıyla sınırlı kalmıyor. Şirketin 300 yeni simgeyi kataloguna ekleyeceği belirtilirken, Apple Watch için özel bir his simgesinin de oluşturulduğu ifade edildi. His simgelerini kültürel açıdan daha çeşitli hâle getirme planını bundan yaklaşık 1 yıl önce açıklayan Apple’ın ilkbahar aylarında yeni his simgelerini tüm kullanıcılarına ulaştırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER