Teknoloji

Apple Clips iPhone ve iPad sahipleri eğlenceli videolar oluşturacak

apple clips
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple clipsKırmızı iPhone 7, daha yüksek kapasiteli iPhone SE ve yenilenen 9.7 inç iPad‘in duyurularını yapan Apple, bir de mobil uygulama duyurdu. Herkesin iPhone ve iPad’de hızlı ve eğlenceli şekilde etkileyici videolar oluşturmasını sağlamasını amaçlayan Apple, bunun için Clips adında yeni bir uygulama çıkardı. Clips ile video klipleri, fotoğrafları ve müzikleri bir araya getirebilir, oluşturduğunuz çalışmaları Mesajlar uygulaması ya da Instagram, Facebook ve diğer sosyal ağlar üzerinden başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Clips’te kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak animasyonlu alt yazılar ve başlıklar oluşturmasını sağlayacak Canlı Başlıklar adlı bir özellik de bulunuyor. Çizgi roman filtreleri, konuşma balonları, şekiller ve tam ekran animasyonlu posterler gibi eğlenceli efektler de Clips ile yapılmış videoların kişiselleştirilmesine katkıda bulunuyor.

Clips ile kullanıcılar iPhone veya iPad’de zaman çizelgeleri, izler veya karmaşık düzenleme araçları olmadan, birden fazla klip içeren videolar oluşturabiliyor. Tek bir düğmeye basılı tutarak canlı videolar veya fotoğraflar çekmek mümkün olurken Film Rulosu’ndan fotoğraf veya videoları içe aktarma imkanı da mevcut. Daha sonra sanatsal filtreler, konuşma balonları, şekiller veya emoji ekleyerek çeşitli özelleştirmeler uygulanabiliyor. Ayrıca animasyonlu arka planlar ve özelleştirilebilir metin ile tam ekran posterler de eklenebiliyor. Öte yandan Clips uygulamasında onlarca müzik parçası seçeneği de bulunuyor, üstelik bu parçalar videonun uzunluğuna otomatik olarak uyum sağlıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Clips’te bulunan Canlı Başlıklar ile, kullanıcılar yalnızca seslerini kullanarak animasyonlu alt yazılar ve başlıklar ekleyebiliyor. Alt yazılar, kullanıcı konuşurken otomatik olarak oluşturuluyor ve kullanıcının sesi ile mükemmel bir uyum içinde olacak biçimde ekranda görünüyor. Farklı stilleri karıştırma, eşleştirme, metni ve noktalama işaretlerini ayarlama işlemleri için herhangi bir başlığa dokunmak mümkün olurken veya satır içi emojiler de eklenebiliyor. Apple’ın belirttiğine göre, Canlı Başlıklar 36 farklı dili destekleyecek.

Clips ile yapılan videolar Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo ve diğer popüler sosyal paylaşım ağları ve video web sitelerinde doğrudan paylaşılabilecek. Clips, kullanıcıları Mesajlar’da arkadaşlarıyla paylaşmak istedikleri videolarda görünen kişiler ve kullanıcıların en sık paylaşım yaptığı kişilere göre, bu videoların kimlerle paylaşılabileceğini öneriyor. Önerilen bir isim seçildiğinde Clips videoyu doğrudan Mesajlar’a eklediği için tek bir dokunuşla göndermeye hazır oluyor.

Clips nisan ayı başında App Store’da ücretsiz olarak dağıtıma sunulacak. Uygulama iPhone 5s ve sonraki sürümleri, yeni 9.7 inç iPad, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, iPad mini  2 ve sonraki sürümleri ve 6. nesil iPod touch ile uyumlu olacak. Bu cihazlarda iOS 10.3’ün yüklü olması da gereksinimler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER