Teknoloji

Apple Çin’de iki Ar-Ge merkezi daha açıyor

apple cinApple Çin pazarının kendisi için ne kadar önemli olduğunu yaptığı yatırımlarla göstermeye devam ediyor. Cupertino merkezli şirket, daha önce Çin’in başkenti Pekin ve Shenzhen’de Ar-Ge merkezi açacağını açıklamıştı. Apple bu iki tesisin yanına Şangay ve Suzhou’da açacağı Ar-Ge merkezlerini de ekleyeceğini duyurdu.

Apple, Çin’de yapacağı araştırmalar için yaklaşık 500 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını daha önce kamuoyuna açıklamıştı. iPhone üreticisi, bu merkezler sayesinde Çin’de daha fazla yerel iş ortağıyla çalışmayı ve birlikte yeni teknolojiler geliştirmeyi amaçlıyor.

Apple’ın söz konusu yatırımı duyurma zamanlaması da ayrıca dikkat çekiyor. Şirketin CEO’su Tim Cook, hafta sonunda Pekin’de düzenlenecek bir ekonomi forumunda konuşma yapacak. Cook’un konuşmasında yeni Ar-Ge merkezi yatırımlarından da bahsetmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Apple Çin pazarına büyük önem veriyor

Apple’ın ABD dışındaki en büyük pazarı olan Çin, şirketin geleceği için hayati bir öneme sahip. Cupertino merkezli şirketin ürünlerinin neredeyse tamamı da Çin’de üretiliyor. Dolayısıyla Çin’de Ar-Ge merkezi yatırımı yapmak araştırma ve üretim arasındaki mesafeyi kısaltmak adına önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER