Teknoloji

Apple çıkışından bu yana 225 milyon iPad sattı

ipad-air-inceleme-00022

Apple 16 Ekimde düzenlediği iPad etkinliğinin açılışını da alışıldığı gibi platformlarının ve ekosisteminin ne kadar iyi durumda olduğunu gösteren rakamlarla yaptı. Craig Federighi geçtiğimiz aydan bu yana iOS 8’e geçiş yapan cihaz sahiplerinin oranının yüzde 48’e ulaştığını açıklarken, bu oranın iOS 7’ye geçiş oranının gerisinde kalması dikkat çekiyor. Apple’ın geçtiğimiz yılın ekim ayında düzenlediği etkinlikte CEO Tim Cook, bir aylık süre içinde iOS 7’ye geçiş yapan cihazların oranını yüzde 64 olarak açıklamıştı. Bu durumda işletim sisteminin yayınlanmasıyla birlikte ortaya çıkan bazı önemli hataların rol oynadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu rakamın ardından olaylara biraz daha olumlu bir açıdan bakmaya çalışan Federighi, iOS cihazlarının yüzde 94’lük kısmında iOS 7 ve iOS 8’in yüklü olduğunu ifade etti. Android’in Jelly Bean ve KitKat sürümlerinin yüklü olduğu cihazların oranının yüzde 79’da kaldığına dikkat çeken Apple yöneticisi, yeni işletim sistemlerine geçiş hızına da değinmeyi ihmal etmedi. 26 gün içinde iOS 8’e geçen cihazların oranının yüzde 48 olduğunu hatırlatan Federighi, Android KitKat sürümüne geçiş yapan cihazların oranının 313 gün sonra yüzde 25’e ulaşabildiğinin altını çizdi.

Apple CEO’su Tim Cook ise iPad Air 2 ve iPad mini 3’ün duyurulmasından önce tablet serisine ilişkin bazı rakamlar verdi. Apple’ın çıkışından bu yana 225 milyon iPad sattığını belirten Cook, platformda iPad’e özel olarak hazırlanan uygulama sayısını ise 675 bin olarak açıkladı. Bundan bir yıl önce toplam satılan iPad sayısı 170 milyon, iPad’e özel uygulama sayısı ise 475 bin seviyesindeydi.

Tim Cook sunumun başında Apple’ın yeni telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan bahsetmeyi de ihmal etmedi. CEO iki akıllı telefonun 30 günlük süre içinde alınan siparişler konusunda rekor kırdığını belirtirken, kesin satış rakamları konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER