Eğlence

Apple çevrim içi TV servisini haziranda duyurabilir

apple-tv-guncelleme-180914 (1024 x 576)

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple’ın uzun süredir konuşulan çevrim içi TV servisi önümüzdeki haziran ayında duyurulabilir. Servisin eylül ayında iOS cihazları ve Apple TV üzerinde faaliyete geçeceği belirtilirken; ABD’de ABC, CBS ve Fox’un da aralarında bulunduğu 25 televizyon kanalının Apple’ın servisine dahil olabileceği öne sürüldü. ESPN ve FX’in de mevcut kanal listesine dahil edilebileceği, Apple’ın ise daha geniş bir izle-öde içeriği kütüphanesi için çalıştığı, ancak çok sayıda küçük kanalın servisin dışında kalacağı öğrenildi.

Bundan bir yıl önce Apple’ın çevrim içi TV servisi için Comcast ile işbirliğine gideceği öne sürülmüştü. Ancak gelen son haberler Comcast’in bünyesindeki kanalların Apple’ın çevrim içi TV servisinde yer almayacağını gösteriyor. The Wall Street Journal’ın kaynaklarına göre, Comcast kendi set üstü kutusu X1’in gelişimini ön plana aldığı için Apple ile arasındaki ipler gerildi.

Apple geçtiğimiz hafta HBO’nun çevrim içi abonelik servisinin özel haklarını üç ay boyunca elinde bulunduracağını açıklamış, aynı zamanda Apple TV’nin ABD satış fiyatını 69 dolara indirmişti. TV servisi, set üstü kutusu ve tamamen yeni bir TV dedikodusu, 2015’te Apple’ın TV endüstrisiyle olan bağlantısının sıkılaşacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER