Manşetler

Apple CEO’su Tim Cook’tan Çin’deki çalışma koşulları ve Apple TV ile ilgili açıklamalar

Apple’ın tepe yöneticisi Tim Cook Goldman Sachs Teknoloji ve İnternet Konferansında bir konuşma yaptı. Bu konuşmada Apple ile ilgili olarak son günlerde gündemde yer tutan Apple ürünlerinin üretildiği Çin’deki çalışma koşulları ve Apple TV ile ilgili detaylar bulmak da mümkün.

Cook, Apple’ın tedarikçilerindeki çalışma koşullarıyla ilgili olarak aylık raporların web sitelrinde yer alacağı taahhüdünde bulundu. Ayrıca reşitlik yaşına ulaşmamış işçiler ve aşırı mesai gibi sorunlar hakkında da bazı açıklamalarda bulundu. Apple’ın çalışma saatlerini mikro düzeyde yönetmeye başladığını ve geçen ocak ayında hedeflerini yüzde 84 oranında tutturduğunu dile getirdi. Reşit olmayan işçilerle ilgili olarak, bu durumu iğrenç olarak nitelendiren Cook, Apple’ın tedarik zincirinde bu durumun neredeyse yok denecek kadar az olduğunu vurguladı. Yine de, bunu tamamen ortadan kaldırmanın en önemli görevi olduğunu da sözlerine ekledi. Reşit olmayan işçi çalıştırdığını belirledikleri şirketlerle olan ilişkilerini kesmekten şüphe duymayacaklarının da altını çizdi.

Apple TV söylentileri de son birkaç aydır ortalıkta dolaşıyor. Cook bununla ilgili de bazı sözler etti. Apple TV’nin bir hobi olduğunu, çünkü şirketin bu işi Mac veya iOS cihazları kadar büyük görmediğini dile getirdi. Ne var ki, Cook Apple TV’si olmadan yaşayamayacağını da belirtmeden geçmedi. Orada birşeylerin olduğunu her zaman düşündüğünü ve sezgileriyle hareket etmeye ve yollarında ilerlemeye devam ettikleri takdirde daha büyük birşeyler bulabileceklerinin altını çizdi. Cook’un bu sözlerinden Apple TV’nin bir hobi olmaktan çıkıp ciddi bir kategoriye dönüşmesi için daha fazla şeye ihtiyaç duyulduğu anlaşılıyor. Ancak Apple’ın oturma odalarına yönelik hobisini günün birinde ana ürün segmenti hâline dönüştürmek istediği anlaşılıyor.

Tim Cook’a Apple’da neyi değiştireceği veya neyi sürdürmeye kararlı olduğu da soruldu. Apple’ın CEO’su bu soruya oldukça dikkatli bir şekilde cevap verdi. Apple’ın taklit edilemeyecek, eşsiz bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Cook, bu kültüre derin bir şekilde inandığı için şirketin yavaş yavaş erimesine tanıklık etmeyeceğini ya da izin vermeyeceğini vurguladı.

İlgili – The Verge (1)
İlgili – The Verge (2)
İlgili – The Verge (3)

İLGİLİ HABERLER