Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook Steve Jobs’a karaciğerinin bir kısmını bağışlamayı teklif etmiş

steve-jobs-tim-cook-130315

Fast Company dergisinin genel yayın yönetmeni Rick Tetzeli ve Brent Schlender’in kaleme aldığı ve 24 Martta yayınlanacak olan “Becoming Steve Jobs” (Steve Jobs Olmak) isimli kitap, Apple’ın efsanevi kurucusu ve CEO’sunun hayatına dair daha önce gün yüzüne çıkmayan bilgiler barındırıyor.

Kitabın piyasaya çıkmasına yaklaşık 10 günlük bir süre olsa da, Tetzeli’nin çalıştığı Fast Company dergisi Becoming Steve Jobs’ın can alıcı bazı bölümlerini yayınladı. Ömrünün son yıllarında kanserle mücadele eden Jobs’un karaciğer nakline ihtiyaç duyması üzerine şimdiki Apple CEO’su Tim Cook’un karaciğerinin bir kısmını bağışlamayı teklif etmesi de kitabın aktardığı ilginç bilgiler arasında ilk sırada yer alıyor.

Cook, testler sonucunda karaciğerinin bir kısmını Jobs’a bağışlayabileceğinin anlaşıldığını, ancak organ bağışı teklifiyle kapısını çaldığı Jobs’un kendisine çok sert bir tepki gösterdiğini ve kesin bir dille reddettiğini belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook, Steve Jobs’u tanıdığı 13 yıllık süre içinde Jobs’un kendisine dört veya beş kez bağırdığını ve organ bağışı teklifinin de bu zamanlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER