Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook ölmeden önce tüm servetini hayır kurumlarına bağışlamak istiyor

tim cook

apple-ceo-tim-cook-240414

Fortune dergisine konuşan Apple CEO’su Tim Cook, 800 milyon dolarlık servetinin tamamına yakınını hayır kurumlarına bağışlamayı düşündüğünü açıkladı. Cook, 10 yaşındaki yeğeninin eğitimi için gerekli miktarı bir köşeye koyduktan sonra servetinin kalanını bağışlayacağını ifade etti.

Apple CEO’su Tim Cook, AIDS’in yayılmasını önleme, iklim değişikliği, insan hakları, cinsel eşitlik gibi konularda izlediği açık sözlü tavırla tanınıyor. Cook hangi kurumlara bağış yapacağı konusunda bilgi vermezken, şimdiden sessiz sedasız bağış yapmaya başladığını dile getirdi.

Fortune’un hesaplamalarına göre, Tim Cook’un elinde halihazırda 120 milyon dolar değerinde Apple hissesi bulunuyor. CEO’nun kontrolündeki kısıtlı Apple hisselerinin değerinin ise 665 milyon dolar olduğu öngörülüyor.

Tim Cook daha önce Stanford’daki hastaneler için 50 milyon dolar bağışlamış, bu rakamın 25 milyon dolarlık kısmının da yeni bir çocuk hastanesinin inşaatında kullanılacağı açıklanmıştı. Apple CEO’su AIDS, tüberküloz ve sıtma gibi hastalıklarla mücadele eden hayır kurumu Product Red’e de 50 milyon dolar bağışlamıştı.

İLGİLİ HABERLER