Teknoloji

Apple CarPlay 200’den fazla modeli destekliyor

apple carplay sürücüsüz otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple carplaySon haberlere göre, Apple kendi otomobilini üretme sevdasından vazgeçmişe benziyor. Ancak şirket otomobillerin bilgi ve eğlence sistemlerini geliştirmek ve renklendirmek için hazırladığı CarPlay ile yola devam ediyor. iOS’in otomobiller için özelleştirilmiş bir versiyonu olarak da nitelenebilecek Apple CarPlay, hali hazırda 200’den fazla farklı otomobil modelinde yerini almış durumda. Audi, Bentley, BMW, Honda, Mitsubishi, Mercedes ve Volkswagen gibi önemli üreticilerin hem 2016 hem de 2017 model araçlarında Apple’ın bilgi ve eğlence sistemine erişilebiliyor. CarPlay destekleyen araçların tam listesini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Apple’ın araç içi bilgi ve eğlence sistemleri pazarındaki en büyük rakibi ise yine Google. Mountain View merkezli şirket de Android Auto ile otomotiv sektörünün büyük oyuncularının önemli bir kısmına ulaşmış durumda.

İki platform arasındaki rekabette son duruma ilişkin kesin bir yargıda bulunmak ise pek kolay değil. Ekim ayına ait verilere göre, Android Auto 40’tan fazla 2016 model otomobilde destekleniyor. Söz konusu otomobiller arasında BMW, Fiat Chrysler ve Toyota’nın araçları da bulunuyor. Google’ın Android Auto’yu otomobilin desteklemesinden bağımsız olarak işleyen bir platforma dönüştürdüğünü de unutmamak gerekiyor. Bu dönüşüm nedeniyle Apple CarPlay ve Android Auto arasında karşılaştırma yapmak biraz zorlaşıyor.

Apple CarPlay için yeni bir otomobil satın almak gerekmiyor

CarPlay deneyimini yaşamak için illa yeni bir otomobil satın almak gerekmiyor. Sony ve Pioneer’ın hem CarPlay hem de Android Auto desteği sunan çeşitli otomobil ürünleri bulunuyor. Bu sayede mevcut aracı değiştirmeden daha yetenekli bir bilgi ve eğlence sistemine erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER