Manşetler

Apple büyük ekranlı iPhone’ları test etmeye devam ediyor

Apple’ın gelecek hafta düzenleyeceği etkinlikte en az iki yeni iPhone modeli tanıtması bekleniyor. Wall Street Journal ise Apple’ın iPhone’un daha büyük ekranlı versiyonlarını hâlâ test etmeye devam ettiğini yazdı.

iphone-5-inceleme-00028

Gazetenin anonim kaynaklardan aktardığı habere göre Apple büyüklüğü 4.8 ila 6 inç arasında değişen ekranlara sahip olan iPhone’ları test ediyor. Mevcut iPhone 5’in 4 inç gibi bir ekrana sahip olduğunu düşündüğümüzde Apple’ın büyük bir basamak atlamayı planladığını gösteriyor.

Aslında Apple’ın iPhone’un ekranının büyüklüğünü artırmayı planladığı haberleri ilk kez çıkmadı. Geçtiğimiz haziran ayında Reuters da kaynaklara dayandırdığı haberde aşağı yukarı aynı şeyleri telafuz etti. Ayrıca yine WSJ geçtiğimiz temmuz ayında Apple’ın iPhone’un boyutunu artırmayı planladığını yazmıştı.

Eğer ortalıkta dolaşan dedikodular doğruysa Apple’ın gelecek hafta tanıtacağı cihazların ekranları da 4 inç olacak. Bu arada WSJ iPhone 5S’in parmak izi tarayıcısıyla birlikte geleceği iddialarını tekrarladı, ucuz modelin de çeşitli renklerle sunulacağını kaydetti.

Şirketler cihaz geliştirme çalışmaları yaparken farklı biçimleri veya ekran büyüklüklerini test edebiliyor, bu durum onları mutlaka piyasaya sürecekleri anlamına gelmiyor. Apple ile ilgili olarak sızan haberler de Cupertino şirketinin de aynı süreci takip ettiğini gösteriyor.

Büyük ekranlı iPhone’ların test ediliyor olması Apple’ın bir akıllı telefonun ekranının çok büyük olmaması şeklindeki katı tutumunda ısrar etmeyebileceğini, ayrıca Android ekosistemindeki büyük ekran eğilimini de yakından izlediğini ortaya çıkarıyor.

İlgili >> The Verge, WSJ

İLGİLİ HABERLER