Teknoloji

Apple Beats Music’i yenilemeden önce rakip servislerde ücretsiz müzik dinlenmemesi için bastırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-beats-satin-alma-300514

Geçtiğimiz yıl Beats’i satın alan Apple’ın 2015 içinde çevrim içi müzik servisi Beats Music’i elden geçirmesi ve yeniden tanıtması bekleniyor. Çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre; ABD Adalet Bakanlığı, Apple’ın yeni çevrim içi servisi için atacağı adımları dikkatle izleyecek. The Verge sitesinin haberinde Apple’ın plak şirketlerinden Spotify ve türevi servislere baskı yapmalarını istediği, böylelikle Apple’ın müstakbel servisinin yolunda engel olabilecek ücretsiz müzik dinleme imkanının ortadan kalkması amaçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinin şimdiden müzik endüstrisinin üst düzey yöneticileriyle görüşmeye başladığı söyleniyor.

Apple’ın müzik endüstrisindeki gücünü, plak şirketlerinin Spotify’a verdiği ücretsiz müzik lisansını yenilememesi için kullandığı iddia edildi. Spotify’ın halihazırda 60 milyon kullanıcısı bulunuyor ancak bu rakamın 15 milyonluk kısmını Premium aboneler oluşturuyor. Ücretsiz müzik dinleme imkanının ortadan kalkmasının Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisine ciddi bir avantaj sağlaması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin yeni çevrim içi müzik servisini güçlü bir katalogla faaliyete geçirmesi öngörülüyor. Müzik endüstrisinden kaynaklar ise, Apple yöneticileri için “Tim Cook da dahil olmak üzere hepsi acımasız.” sözlerini kullandı.

Apple’ın yeni servisi konusunda ne denli ihtiraslı olduğunu ise Universal Music Group’a yaptığı iddia edilen teklif ortaya koyuyor. Cupertino merkezli şirketin Universal Music Group’a şarkılarını YouTube’dan çekmesi durumunda YouTube’un ödeyeceği müzik lisans ücretini de ödemeyi teklif ettiği söyleniyor. Apple’ın bu iddialı tavrının şirketin başına yasal bir dert açıp açmayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER