Teknoloji

Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisinin 9 Marttaki etkinlikte tanıtılması beklenmiyor

beats-music-apple-iphone-6-050215

Geçtiğimiz yıl Beats’i satın alan Apple’ın yeni bir çevrim içi müzik servisi üstünde çalıştığına dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak 9to5Mac sitesinde yer alan bir haber, bu servisle çok kısa vadede tanışmanın mümkün olmayacağını gösteriyor. 9 Martta akıllı saati Apple Watch için bir etkinlik düzenleyecek olan Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisini bu etkinlikte görücüye çıkarmayacağı belirtildi.

Mevcut Beats Music servisinin yenilenmiş bir versiyonu olarak kullanıma sunulması beklenen Apple’ın yeni çevrim içi müzik platformu iTunes’un altına yerleştirilmesi ve iOS’e entegre edilmesi öngörülüyor. Servisin önümüzdeki yaz içinde yayınlanacak bir iOS 8 güncellemesiyle veya sonbaharda yayınlanacak iOS 9’un önemli bir özelliği olarak kullanıma sunulması ihtimaller arasında yer alıyor.

Hazırlık sürecine ilişkin sızan haberler göz önüne alınınca Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi için iOS 9 seçeneğini tercih etmesi kulağa daha mantıklı geliyor. 9to5Mac’in haberinde bazı orijinal Beats Music çalışanlarının Apple ile yollarını ayırdığı ve Cupertino merkezli şirketin de tarihindeki ilk Android uygulamasını hazırlamakta zorlandığı belirtiliyor. Apple’ın proje için işe aldığı Android odaklı bazı yazılımcıların da şirkete veda ettiği, bu nedenle şirketin yeni yazılımcılar aradığı da gelen haberler arasında yer alıyor. 9to5Mac, Apple’ın Spotify gibi önemli rakiplerine karşı avantaj sağlamak için aylık abonelik fiyatlarını daha düşük bir seviyede tutabileceğini de öne sürdü.

İLGİLİ HABERLER