Teknoloji

Apple’da BBC’nin haberine karşı öfke ve kırgınlık hakim

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple CEO’su Tim Cook, BBC’nin şirketin Çin’deki tedarikçilerinden birinde çalışma koşullarının ihlâl edildiğine dair iddialarından dolayı büyük bir kırgınlık içinde olduğunu belirtti. Apple’ın ürünlerinin son montajını yapması için beraber çalıştığı tedarikçilerin çalışma koşulları sıklıkla gündeme gelirken, şirket bu konuda daha önleyici bir tutum takınma yolunda ciddi adımlar atmıştı, ancak BBC’nin haberi sorunların halen ortadan kalkmadığını göstermişti.

Cupertino merkezli şirket, BBC’nin iddialarını yalanlamak için harekete geçmekte fazla gecikmedi. Apple’ın Birleşik Krallık’taki çalışanlarına gönderilen ve BBC’nin iddialarına yanıtlar içeren mektubu kaleme alan şirketin operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jeff Williams, Panorama programında gösterilen videoda Apple’ın çalışma koşullarını geliştirilmemiş gibi gösterildiğini ve bunun gerçeklikten son derece uzak bir iddia olduğunu belirtti. Apple CEO’su Tim Cook ve kendisinin ortaya atılan iddialardan ötürü çok kırıldığını söyleyen Williams, tedarikçi bünyesindeki çalışanlara iyi koşullar sunma hiçbir şirketin Apple’ın gösterdiği hassasiyeti gösteremeyeceğini öne sürdü.

Apple’dan yapılan açıklamada şirkete bağlı mühendis ve müdürlerin sürekli olarak üretim yapılan fabrikaları denetlediği ve güvenlikle ya da çalışma koşullarıyla ilgili sıkıntıları rapor ettiği belirtildi. BBC’nin çalışma saatleriyle ilgili iddiasına da yanıt veren şirket, tedarikçilerde haftalık çalışma saatlerine uygunluk oranının yüzde 93’e yükseldiğini açıkladı. Apple adil ve güvenli çalışma koşullarını sağlama konusundaki tutumunun devam edeceğinin de altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER