Teknoloji

Apple Avrupa’da çeşitli Samsung cihazlarına engel konulmasını, Samsung ise Apple’ın Qualcomm anlaşmasını görmek istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasındaki patent anlaşmazlığı dün yenmi bir boyut kazandı. Apple Avrupa’da Güney Koreli şirketin akıllı telefon serisine yönelik ihtiyati tedbir talebinde bulundu. Samsung ise Apple’ın Qualcomm ile yapmış olduğu anlaşmaya erişim izni talep etti.

Bloomberg’in haberine göre Apple, Samsung aleyhine Almanya’nın Düsseldorf şehrindeki mahkemeye, on akıllı telefon ve beş tabletle ilgili olarak şikayette bulundu. Şirket toplam on beş cihazın Avrupa’daki satışına yasak konulmasını istiyor. Bu arada Samsung da ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki ABD Bölge Mahkemesi’ne talepte bulundu ve Apple’ın Qualcomm ile yapmış olduğu anlaşmanın detaylarına erişim için izin istedi. Qualcomm, Apple’ın çeşitli iOS cihazlarında bulunan yongaset ve radyo modüllerinin tedariğini gerçekleştiriyor. Samsung’un yaptığı mahkeme başvurusunda Apple’ın iPhone ve iPad’lerde kullandığı ve Qualcomm tarafından sağlanan Qualcomm MDM6610 yongasetiyle ilgili tüm anlaşma dokümanlarını görmeye ihtiyaç duyduklarının dile getirildiği The Korea Times tarafından dile getirildi.

Samsung, anlaşmayı inceleyerek Apple’ın cihazlarının Qualcomm’un lisansı altında korunmakta olduğu argümanını çürütmeye çalışmayı planlıyor. Samsung, Apple’ın hücresel şebekelere bağlanabilen cihazlarında kendisine ait olan teknolojiyi kullandığını iddia ederken, Apple ise Qualcomm müşterisi olduğu için bu şirketin lisansı tarafından otomatik olarak korunduğunu iddia ediyordu.

Eğer Samsung aradığını bulursa, bunu Almanya, Japonya, İtalya, Hollanda, İngiltere, Avustralya, Fransa ve Güney Kore’de açılmış olan davalara kanıt olarak sunacak. Apple’ın Samsung’un cihazlarının satışını Avrupa’da yasaklatma girişimi ise Galaxy S Plus, Galaxy S II gibi akıllı telefonların yanı sıra Galaxy Tab 10.1N gibi, Samsung’un Almanya’daki ihtiyati tedbir kararını aşmak için güncellediği cihaz da bulunuyor. Apple’ın Galaxy Tab 10.1N ile ilgili olarak daha önce yapmış olduğu itiraz ise reddedilmişti.

İlgili – Bloomberg
İlgili – The Korea Times

İLGİLİ HABERLER