Teknoloji

Apple avatar oluşturma aracının patentini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple avatarApple avatar oluşturma ve düzenleme aracı için 2011’de ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yaptığı başvuruya sonunda karşılık aldı. Ofis, yaklaşık 6 yılın ardından başvuruyu onayladı. Patentte çeşitli servislerde kullanılacak sanal avatarların oluşturulmasında kullanılacak yazılımın nasıl işleyeceğinden bahsediliyor.

apple-avatar-220217-2Mesajlaşma uygulamaları, e-posta istemcileri, adres defterleri ve oyunlar bahsi geçen servisler arasında yer alıyor.

apple-avatar-220217-3Avatar platformundan faydalanılması için Apple’ın önünde çok sayıda seçenek bulunuyor. Ancak başvuru dosyasındaki görsellere bakıldığında Cupertino merkezli şirketin Microsoft Xbox Avatars veya Nintendo Mii benzeri bir platform oluşturabileceği düşüncesi akıllara geliyor.

apple-avatar-220217-4Apple avatar oluşturma aracını Game Center içinde de sunabilir

Avatar oluşturma aracının potansiyel kullanım alanları için sunulan örneklerden birinde Apple’ın Game Center’ını hatırlatan bir platform görülüyor. Bu da akıllara Apple’ın avatar oluşturma aracını oyun merkezi içinde sunabileceği ihtimalini getiriyor. Cupertino merkezli şirketin bu patentten nasıl faydalanacağını görmek içinse en azından bir süre daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER