Manşetler

Apple artırılmış gerçeklik teknolojisine yatırım yapıyor

pokemon go

apple artirilmis gerceklikApple’ın finansal sonuçlarını açıklamasının ardından düzenlediği etkinlikte CEO Tim Cook, analistler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Soruların önemli bir kısmı yeni iPhone ile ilgili olsa da, Cook ustalıkla bu soruların arasından sıyrılmayı başardı.

Ancak Apple CEO’su bazı soruları da doğrudan yanıtlamayı tercih etti. Pokemon Go fenomeni ve artırılmış gerçeklik konseptine ilişkin fikirleri sorulan Cook, uzun vadede artırılmış gerçeklik ile ilgili ciddi çalışmalarının olacağını belirtti.

Apple artırılmış gerçeklik için yatırım yapmaya devam edecek

Pokemon Go ile artırılmış gerçekliğin muhteşemliğinin ortaya çıktığını söyleyen Apple CEO’su, bu teknolojiye yatırım yaptıklarını ve yatırımlarını sürdüreceklerini dile getirdi. Cook, bu konudaki ilk amaçlarının ise geliştiriciler tarafından hazırlanan Pokemon Go gibi ürünlerle uyumlu çalışacak ürünleri geliştirmek olduğunu belirtti. Cook’un “Pokemon” kelimesini “Poke-man” şeklinde telaffuz etmesi de ayrıca dikkat çekti.

Cook artırılmış gerçekliğin potansiyeline inansa da, “sıradaki yeni platform” olarak nitelenmesi konusundaki bazı şüphelerini dile getirmekten geri kalmadı. Apple CEO’su, “Her şeye yeni platform deme konusunda bir eğilim var. Yine de, artırılmış gerçeklik büyük bir potansiyel taşıyor.” sözlerini kullandı.

Apple’ın artırılmış gerçeklik teknolojisine sanal gerçeklikten daha sıcak baktığına dair haberler bir süredir konuşuluyordu. Cook’un sözleri de bu haberler için bir tür doğrulama niteliği taşıyor. Böylelikle Apple artırılmış gerçeklik kampında Microsoft ile yan yana gelirken, sanal gerçeklik tarafında Google ve Facebook’un yerlerini aldığı görülüyor.

İLGİLİ HABERLER