Teknoloji

Apple App Store’dan kasım ayında günde ortalama 5.65 milyon indirme yapıldı

Apple’ın mobil uygulama mağazası App Store önemli sayılacak bir dönüm noktasına ulaştı. İstatistik şirketi Fiksu’nun yaptığı araştırmalara göre Apple’ın App Store uygulama mağazası kasım ayında günde 5.65 milyon ücretsiz uygulama indirme rakamına ulaştı. Ekim ayında bu sayı 4.91 milyon civarındaydı. Bir uygulamanın ortalama 4 MB’lık bir büyüklüğe sahip olduğunu düşünecek olursak, Apple’ın sunucularında yoğun bir trafiğin yaşandığını söyleyebiliriz.

Ekim ve kasım aylarından önce aylık indirme sayılarında düşüş gözlenmekteydi. Bu düşüşte yeni nesil iPhone için süren bekleyişin payı olduğu ve kullanıcıların iPhone 4 satın almayı bıraktığı için trafiğin de düştüğü söylenmişti. iPhone 4S’in piyasaya çıkışı ve onunla aynı anda iOS 5’in de yayınlanmasıyla birlikte App Store üzerindeki trafik tekrar artış gösterdi. iOS 5 ile birlikte mevcut uygulamaların da güncellemelerinin çıkması, indirme sayılarını artıran bir başka etken oldu.

Kasım 2010 ile karşılaştırıldığında uygulama indirme sayısının yüzde 83 oranında arttığı görülüyor. 2011’in son çeyreğinde 30 milyon yeni iPhone’un çevrimiçi olacağını düşünecek olursak, aralık rakamlarının kasımdan da yüksek olmasını bekleyebiliriz.

İlgili – Gigaom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER