EğlenceManşetler

Apple video servisleri için App Store’da aldığı komisyonu yarıya indirebilir

apple tv

apple app storeApple’ın App Store’da bulunan video servislerine uyguladığı yüzde 30’luk gelir kesintisi oranını yüzde 15’e çekebileceği iddia ediliyor. Söz konusu iddia, Bloomberg tarafından gündeme taşındı. Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz haziran ayında da abonelik imkanı sunan uygulamalar için geçerli olan komisyon modelinde değişikliğe gitmişti. Bu değişiklikle ilgili uygulamaya App Store üzerinden abone olanlar için uygulanan yüzde 30’luk kesinti oranı, söz konusu abonenin birinci yılını doldurulmasının ardından yüzde 15’e çekilmişti. Görünen o ki, video servisleri bu imtiyaza bir yılı doldurma koşulu olmadan sahip olacak.

Ancak Apple’ın bunun için de bir şart sunacağı söyleniyor. Söz konusu şartın ise video servisinin Apple’ın yeni duyurduğu TV uygulamasına entegrasyon olacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz ayın sonlarında duyurulan uygulamanın önümüzdeki ay itibarıyla yayınlanması bekleniyor. iOS ve Apple TV kullanıcılarına farklı uygulamalardaki dizi, film ve TV programlarını tarama imkanı veren uygulamanın arayüzünü Apple, iş ortaklarından topladığı verilerle kontrol ediyor. Netflix, Apple’ın veri toplama politikasına olan itirazı nedeniyle ilk başta bu uygulamayla entegre olmasa da, Apple App Store komisyonunu aşağıya çektikten sonra bunun değişebileceği belirtiliyor.

Apple, söz konusu hamleyle Netflix, Amazon ve HBO gibi video sağlayıcılarını kendi safına çekebilir. Cupertino merkezli şirket internet TV servisi kurma görüşmelerinde yıllardır somut bir adım atamamıştı. Ancak TV uygulamasıyla cihazlarını kullananların video tüketim alışkanlıklarını daha yakından mercek altına alabilir.

Apple App Store komisyonunu aşağıya çekerek video servislerini baştan çıkarmayı hedefliyor

Apple, abonelik ücreti kesintisini yarıya indirerek uzun süredir kesinti oranlarından şikayetçi olan video servislerinin gönlünü almayı ve onları kendi yanına çekmeyi amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER