Manşetler

Apple App Store satın almaları için operatör üzerinden ödeme seçeneği sunuyor

iphone 6s

iphone-6s-inceleme-00030

Apple iPhone kullanıcılarına uygulama, müzik parçası ve bunun gibi dijital içerikleri cep telefonu faturası üzerinden satın alma imkanı sağlamaya başladı.

TechCrunch’ın haberine göre, Almanya’daki O2 mobil operatörünün aboneleri mobil ödeme seçeneğini görmeye başladılar. O2’nin de söylediğine göre, gelecek ay itibarıyla App Store üzerinden mobil ödeme imkanı Almanya’daki bütün faturalı ve faturasız abonelere sunulacak.

Apple, mobil ödeme seçeneğinin Almanya’daki diğer mobil operatörlerde veya Almanya dışındaki ülkelerde sunulup sunulmayacağı konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak görülüyor ki, Apple bu seçeneği ciddi şekilde değerlendiriyor. Apple bugüne kadar mobil operatör üzerinde faturalandırmayı bir seçenek olarak sunmuyordu, halbuki Android telefonlarında mobil ödeme yoğun şekilde kullanılan bir yöntem. Türkiye’de de Google Play Store’da ödeme yöntemi olarak Avea Mobil Ödeme veya Turkcell Mobil Ödeme kullanılabiliyor.

Mobil operatörü üzerinden faturalandırma bir kullanıcının telefonu üzerinden satın alma yapmasına olanak sağlıyor. İlgili tutar da faturalı abonelerde telefon faturasına yansıtılıyor, faturasız abonelerde ise bakiyeden düşülüyor. Telefon sahibinin bir kredi kartına veya banka hesabına sahip olması gerekmiyor.

TechCrunch’ın belirttiğine göre, Apple’ın uygulaması O2 müşterilerine iTunes ve App Store satın almalarını yapmanın yanı sıra, Apple Music abonelik bedelini de telefon faturasına yansıtma fırsatı sunuyor. Bu, Apple’ın yararına, çünkü böylelikle daha fazla kişi mağazalarından gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliyor. Ayrıca O2 de büyük ihtimalle bu satın almalardan belirli bir kesinti uyguluyordur. Belki de, bundan dolayı Apple mobil operatörler üzerinden faturalandırmaya soğuk bakıyordur.

Apple’ın gelecekte mobil operatörler üzerinden ödemeyi ciddi şekilde düşünüp düşünmediğini, eğer olumlu bakıyorsa bunu nerelerde yaygınlaştıracağını bilmesek de, bu ödeme sistemi dünya çapında daha fazla tercih ediliyor. Google şu anda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30’un üstünde ülkede mobil operatörler üzerinden ödemeyi destekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER