Teknoloji

Apple App Store arama sonuçlarında reklam göstermeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple app store reklamApple, ABD’deki kullanıcılarına iOS App Store üzerinde yaptıkları aramaların sonuçlarında reklam göstermeye başladı. “Taksi”, “takvim” veya “yapılacaklar listesi” gibi popüler terimler için yapılan aramalarda sonuçların üstünde öne çıkarılmış bir uygulamanın bulunduğu reklam alanı yer alıyor.

Apple App Store sonuçlarında reklam gösterimine dair planını daha önce açıklamış, hatta iOS 10’un beta testine katılan kullanıcılar arama sonuçlarında reklamlarla karşılaşmıştı. Bu hafta itibarıyla söz konusu özelliği tüm kullanıcılara ulaştıracak süreç de başlamış oldu.

apple-app-store-reklam-0701016-2Ücretli reklamların ortaya çıkışı, Apple’ın uygulamalara sunduğu gelir modelini değiştirme planının bir parçası olarak nitelendirilebilir. Şirketin küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller, daha önce yaptığı bir açıklamada geliştiricilere, özellikle de bağımsız olanlara karşı adil davranmak istediklerini belirtmişti.

Apple App Store kalabalık hâle geldikçe uygulamaların öne çıkması zorlaşıyor

App Store’daki uygulama sayısı her geçen gün artıyor. Bu da uygulamalar için öne çıkmayı daha da zorlaştırıyor. Ücretli reklamlarla Apple bu problemi çözebileceğine inanıyor. Şirket bu şekilde App Store’u “terk edilmiş” uygulamalardan da temizlemeyi amaçlıyor.

Ücretli reklamların arzulanan şekilde işleyip işlemeyeceği konusunda ise şimdiden bir şeyler söylemek pek kolay değil. Bu reklamların kullanıcılara zarar verecek biçimde kullanılması da korkulanlar arasında yer alıyor. VentureBeat sitesi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsünde “Pokemon” terimi ile yapılan bir aramada “Catch em” isimli “çakma” bir oyunun asıl oyunun önünde gösterilmesi, bazı endişeleri beraberinde getiriyor. Yine de, Apple geliştiricilerin bu deneye dahil olması konusunda oldukça iddialı görünüyor. Şirket programa kaydolan geliştiricilere 100 dolarlık bir kredi teklif ediyor.

İLGİLİ HABERLER