Teknoloji

Apple anten peformans sayfasındaki rakip cihaz videolarını kaldırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone 4’ün anten probleminin üstüne daha fazla gitmeme kararı almış gibi görünüyor. Şirketin geçtiğimiz haftalarda düzenlediği anten problemiyle ilgili basın toplantısından sonra açılan ve HTC Droid Eris, Motorola DROID X, Nokia N97 mini ve BlackBerry Bold 9700 gibi cihazların sinyal kaybı problemleriyle ilgili videoların yer aldığı anten performans sayfasının içeriği değiştirildi.

Apple.com/antenna adresinden erişilen bu sayfanın yeni içeriği Apple’ın anten tasarım ve test laboratuvarlarının tanıtımıyla oluşturulmuş. Rakip cihazların videoları, akıllı telefonların nasıl tutulmasıyla ilgili direktifler yeni sayfada yer almıyor. Bunun yerine Apple mühendislerinin iPhone 4’ün anten performansını nasıl test ettikleriyle ilgili bilgiler yer alıyor:

“Apple mühendisleri iPhone 4’ün performansını çeşitli senaryolar, ortamlar ve şartlar altında ölçtü. ABD’de ve dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde yapılan saha testlerinde iPhone 4’ün görüşme kalitesi, düşen çağrı performansı, çağrı başlatma ve sonlandırma ile hizmet verme süresi test edilmiştir. iPhone 4’ün sabit durumda, düşük ve yüksek hızlarla hareket halindeyken, şehir içi, yoğun şehir içi ve otoban ortamlarında da testleri gerçekleştirilmiştir. Kapsama alanının düşük olduğu ve iyi olduğu alanlarda, görüşme sıklığının fazla olduğu ve düşük olduğu zamanlarda olmak üzere iPhone 4’ün saha testleri mümkün olan her türlü senaryo dikkate alınara, farklı operatör ekipmanları kullanılarak tüm dünya çapında gerçekleştirilmiştir.”

Apple konuyla ilgili bir açıklama yaparak Apple.com sitesinin içeriğinin sürekli güncellendiğini, rakip cihazların anten performans test videolarının ise Youtube.com/Apple adresinde bulunabileceğini bildirdi.

Apple’ın anten deneyleri denek olarak kullandığı akıllı telefonların üreticileri arasında tepki yaratmıştı. Samsung, RIM, Nokia gibi şirketler karşı açıklama yapmış, Motorola ise işi biraz daha ileri götürerek iPhone 4 ile dalga geçmişti.

İlgili – Apple Anten Sitesi

İLGİLİ HABERLER