Teknoloji

Apple perakende bölümünü Burberry CEO’suna teslim etti

Apple ünlü giyim markası Burberry’nin CEO’su Angela Ahrendts’i perakende bölümünün yönetimine getirdi. Şirketten yapılan açıklamada Ahrendts’in Apple’ın fiziki ve çevrim içi mağazalarının stratejik yönlendirmesi, genişlemesi ve operasyonundan sorumlu olacağı belirtildi. 2014’ün ilkbaharında Apple’a katılacak olan Ahrendts, uzun süredir boş duran bir koltuğu doldurmuş olacak.

angela-ahrendts

Yapılan açıklamada Ahrendts, önümüzdeki yıl Apple’a katılacak olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtirken; hem çevrim içi hem de çevrim dışı ortamda müşteri deneyimini geliştirmek adına küresel ekiplerle çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti. Moda endüstrisinde köklü bir kariyere sahip olan Ahrendts, 1989 yılında Donna Karan International’ın başkanlığına getirilmiş ve 1990’ların ortasına kadar bu görevi yürütmüştü. 2006’dan bu yana Burberry CEO’luğunu yürüten başarılı yönetici, şirketi küçülme tehlikesinden uzaklaştırmış ve refaha taşımayı başarmıştı.

Apple geçtiğimiz temmuz ayında eski Yves Saint Laurent CEO’su Paul Deneve’yi de bünyesine katmıştı. Böylelikle Ahrendts kısa süre içinde Apple bünyesine katılan ikinci moda CEO’su olurken, şirket Levi’s başkan yardımcısı Enrique Atienza’yı da ABD içindeki perakende operasyonunun başına getirmişti. Apple CEO’su Tim Cook, Angela Ahrendts’in şirkete katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti ve Ahrendts’in yenilik konusunda kendileriyle aynı odak ve değerleri paylaştığının altını çizdi. Cook Ahrendts ile Apple’ın müşteri deneyimi konusunda da benzer bir frekansta olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER