Teknoloji

Apple Android’in noktalı ekran kilit sistemini ödünç almış

Her iki tarafın hayranları da hangi Apple yeniliklerinin Android tarafından ödünç alındığı veya Google’ın akıl ettiği hangi özelliklerin iOS’te de yer aldığı konusunda sürekli bir tartışma içindeler. Dahili bir iPhone uygulaması üzerinde çalışan ekran kilit noktaları Android’den fazlasıyla ilham alındığını gösteriyor. 9 to 5 Mac sitesine geçilen bu jest tabanlı kilit sistemi şu anda sadece çalışanlara özel olan Apple Connect uygulaması içinde geliyor.

Bu iOS uygulamasının çalışması aynen Android’deki gibi: Kullanıcı dokuz nokta arasında kendine özel bir vuru deseni belirliyor. Kullanıcı uygulamanın ekran kilidini açmak istediğinde PIN kodu veya şifre yerine belirlemiş olduğu bu vuru desenini kullanıyor. Uygulamada yer alan bir süreç çubuğu ise kullanıcının belirlediği desenin Apple’ın güvenlik gereksinimlerini karşılama hususunda ne kadar yeterli olduğunu işaret ediyor.

Aynı sistemin Apple’ın diğer dahili uygulamalarında da kullanıldığı düşünülüyor, Apple’ın satış ekibi tarafından kullanılan uygulamalar da buna dahil. Ancak bu jest sisteminin tüm uygulama geliştiricilerinin kullanımına açılıp açılmayacağı ya da Apple’ın bu sistemi mevcut iOS kilit ekranına bir alternatif olarak sunup sunmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

İlgili – 9 to 5 Mac

İLGİLİ HABERLER